Tornar a Torclum

Foodies Experiences 2017
Febrero  16, 2017

Categoría: Noticias

Comentarios (0)

Torclum Oli d'Oliva prendrem part a les Foodies Experiences , que se celebren entre els mesos de febrer i juny a la Kook Design Barcelona . Ho farem amb un altre dels companys de Terra i Taula, els vinagres d'Avgvstvs Forvm .

Foodies Experiences són cinc trobades mensuals entre Professionals de la Gastronomia i Hosteleria reconeguts a nivell nacional, amb estudiants del sector que tenen inquietuds i interessos en aprendre la professió des de diferents perspectives i la seva evolució.

Acompanyarem en cada una les trobades professionals tan reconeguts com els cuiners Ada Parellada i Toni Rodriguez, l'empresari especialitzat en el món de la cocteleria el Javier de las Muelas, el pastisser Christian Escribá i el sumiller Josep Pelegrín.

L'objectiu és motivar a joves compartint coneixements, punts de vista, experiències, situacions límit, procediments, creativitat i color per que aprenguin amb la veu de l'experiència juntament amb un Showcooking del ponent.

Dies de les trobades:

28/02/2017 Ada Parellada

28/03/2017 Toni Rodriguez

25/04/2017 Javier de las Muelas

30/05/2017 Christian Escribá

27/06/2017 Josep Pelegrín

Etiquetas:

Xarxa d'Iniciatives Oleoturístiques de Catalunya
Febrero  9, 2017

Categoría: Noticias

Comentarios (0)

Torclum Oli d'Oliva estarem presents aquest proper dilluns 13 de febrer a la seu del Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC) , a la Granadella, en la creació de la primera Xarxa d'Iniciatives Oleoturístiques de Catalunya, que té com a objectiu de situar Catalunya com un territori de primer nivell al voltant de l'oleoturisme i oberta als diferents territoris oleícoles catalans.

En aquesta primera trobada s'ha convocat tant el sector públic com el privat i pretén ser un fòrum de debat entre els diferents agents que intervenen en la cadena de valor amb la finalitat de definir estratègies catalanes d'impuls i promoció de l'oleoturisme al nostre país.

Assistiran, pel que respecta al sector públic,representants de la Direcció General de Turisme, el Departament d'Agricultura, el Patronats de Turisme de Lleida i de Tarragona, del Panell de Tast d'Olis de Catalunya i els consells comarcals i, per part del sector privat, molins d'oli, restauradors, allotjaments, empreses d'activitats turístiques, agències de viatges, centres d'interpretació, el Clúster de l'Oli de Catalunya, les denominacions d'origen, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, etc.

El CCOC, com a entitat dinamitzadora del sector oleoturístic de Catalunya, considera que ha arribat el moment de connectar el sector per promoure les diferents iniciatives que sorgeixen arreu del territori i unir esforços. La creació d'aquesta xarxa també té com a objectiu fomentar la cooperació i el treball en comú per desenvolupar iniciatives que impulsin l'oleoturisme com una activitat turística en expansió que aporti turistes i arreli el jovent al territori, evitant així la despoblació dels municipis rurals oleícoles.

Recordem que l'any 2014 la Direcció General de Turisme va presentar l'any 2014 l'estudi “Oleoturisme a Catalunya” i durant els anys 2014 i 2015 s'ha desenvolupat el projecte europeu ENPI de foment de l'oleoturisme i l'enoturisme, promogut pel Departament d'Agricultura.

Programa

10:30h Visita al MuOC (Museu de l'oli de Catalunya)

11:15h Inici de la reunió (CCOC) amb una breu presentació dels assistents

11:30h Proposta de creació de la Xarxa d0Iniciatives Oloeoturístiques de Catalunya

11:45h Debat i propostes

13:15h Conclusions i tancament de la jornada

13:30h Dinar-maridatge amb l'oli d'oliva verge

Etiquetas:

Xató Experience al Vendrell
Febrero  1, 2017

Categoría: Noticias

Comentarios (0)

Aquest diumenge 5 de febrer arriba una nova edició de la Xatonada Popular del Vendrell amb una gran novetat: la Xató Experience. L'Oli d'Oliva Torclum hi participarem en les quatre tapes que es podran tastar, amb els ingredients del xató com a element comú. En una de les tapes podreu tastar les Perles d'oli d'Oliva Torclum en el Makis de Xató del Vendrell elaborat pel Restaurant Ull de Llebre.

La Xató Experience és un espai on experimentar amb el xató i donar-lo a conèixer en el marc de la festa de la Xatonada Popular del Vendrell. Es farà a la Rambla del Vendrell, a l'envelat que s'hi instal-larà, i està plantejada com un taller pràctic on cuiners del col-lectiu Terra i Taula faran una demostració de com cuinar un xató de manera diferent i amb una recepta innovadora.El showcooking és gratuït i es farà de les 12:30 a les 13:30 hores a càrrec d'Oriol Rosell (l'Obrador), Josep Pascual (Ull de llebre), David Vernet (Vell Papiol) i Jordi Guillem (Lo Mam), i estarà moderada per Xavier Sanjuan (comunicador i entès en gastronomia).

Després es podran degustar quatre tapes elaborades amb ingredients del xató i dues copes de vi, a càrrec també de Terra i Taula. El preu és de 16 euros i els plats es podran degustar a la mateixa carpa de 13:30 a 16 hores on hi trobareu un membre de Terra i Taula per entregar-vos el tiquet adquirit.

Per poder fer la reserva prèvia a l'espai del Show Cooking+Degustació, ja què hi ha un aforament limitat, s'ha de fer el pagament al següent nº c/c ES11 2100 0095 4802 0097 6113. També poden fer la reserva per mail i el pagament el mateix dia a l'entrada del recinte (no podem asegurar que hi hagi places disponibles).

Per la reserva prèvia: Nom del Beneficiari: Terra i Taula Concepte: Nom de la persona que fa la reserva i nº d'acompanyants. Import a pagar: 16€/per persona. Enviar el justificant de pagament un cop fet a info@terraitaula.cat.

Menú degustació

Makis de Xató del Vendrell amb Perles d'oli d'Oliva Torclum (Restaurant Ull de Llebre) Mill fulles de Xató del Vendrell (Restaurant Vell Papiol) Xató Hot Dog (Restaurant Lo Mam) Orelleta amb nata i taronja (L'Obrador) 2 Copes de vi (Jané Ventura i Augustus).

Consulteu el programa complet Xatonada Popular del Vendrell

Etiquetas:

Página 1 de 1