Tornar a Torclum

Xarxa d'Iniciatives Oleoturístiques de Catalunya
Febrero  9, 2017

Categoría: Noticias

Comentarios (0)

Torclum Oli d'Oliva estarem presents aquest proper dilluns 13 de febrer a la seu del Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC) , a la Granadella, en la creació de la primera Xarxa d'Iniciatives Oleoturístiques de Catalunya, que té com a objectiu de situar Catalunya com un territori de primer nivell al voltant de l'oleoturisme i oberta als diferents territoris oleícoles catalans.

En aquesta primera trobada s'ha convocat tant el sector públic com el privat i pretén ser un fòrum de debat entre els diferents agents que intervenen en la cadena de valor amb la finalitat de definir estratègies catalanes d'impuls i promoció de l'oleoturisme al nostre país.

Assistiran, pel que respecta al sector públic,representants de la Direcció General de Turisme, el Departament d'Agricultura, el Patronats de Turisme de Lleida i de Tarragona, del Panell de Tast d'Olis de Catalunya i els consells comarcals i, per part del sector privat, molins d'oli, restauradors, allotjaments, empreses d'activitats turístiques, agències de viatges, centres d'interpretació, el Clúster de l'Oli de Catalunya, les denominacions d'origen, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, etc.

El CCOC, com a entitat dinamitzadora del sector oleoturístic de Catalunya, considera que ha arribat el moment de connectar el sector per promoure les diferents iniciatives que sorgeixen arreu del territori i unir esforços. La creació d'aquesta xarxa també té com a objectiu fomentar la cooperació i el treball en comú per desenvolupar iniciatives que impulsin l'oleoturisme com una activitat turística en expansió que aporti turistes i arreli el jovent al territori, evitant així la despoblació dels municipis rurals oleícoles.

Recordem que l'any 2014 la Direcció General de Turisme va presentar l'any 2014 l'estudi “Oleoturisme a Catalunya” i durant els anys 2014 i 2015 s'ha desenvolupat el projecte europeu ENPI de foment de l'oleoturisme i l'enoturisme, promogut pel Departament d'Agricultura.

Programa

10:30h Visita al MuOC (Museu de l'oli de Catalunya)

11:15h Inici de la reunió (CCOC) amb una breu presentació dels assistents

11:30h Proposta de creació de la Xarxa d0Iniciatives Oloeoturístiques de Catalunya

11:45h Debat i propostes

13:15h Conclusions i tancament de la jornada

13:30h Dinar-maridatge amb l'oli d'oliva verge

Etiquetas:

Publica un comentario (máx. 800 carácteres)
Tu nombre   Tu correo
 
Comentarios